logo

Muhit Sayı 53

Ürün Kodu: URUN-089353
Yazar: Kolektif
YAYINEVİ: Muhit Dergisi
₺45,00

Şair ve yazar İbrahim Tenekeci yönetiminde okurla buluşan Muhit dergi, yürüyüşüne devam ediyor. Nisan sayısında Gökhan Özcan’ı ve Müslim Coşkun’u kapağa taşıyan dergi, Mayıs sayısında rahmetli Rasim Özdenören’in hiç yayınlanmamış söyleşisini ve Haşim Şahin’in İstanbul’un fethi için kaleme aldığı yazıyı yayınlıyor.

 

Daima şiir

Usta çizer Hasan Aycın’ın bir çizgisiyle açılan dergi, her kuşaktan pek çok kıymetli ismin şiirlerine yer veriyor. Cevdet Karal’ın “Ne Çam Devirdi Ne Kız Kulesi” isimli şiirini İbrahim Tenekeci’nin “Dünyadan Dönerken”, Mehmet Narlı’nın “İlk Vedanın Bitmez Uzaklığı”, Dilara Ayşe Akdeniz’in “Sare’nin Gülüşü” isimli şiiri takip ediyor. Ahmet Edip Başaran, Mehmet Tepe, Muhsin Macit, Yağız Gönüler, Süleyman Unutmaz, Seyyid Ensar, Murat Güzel, Nurullah Genç, Mehmet Aycı, Suavi Kemal Yazgıç, Nurettin Durman, Mustafa Köneçoğlu, Mustafa Özçelik, Bahar Emre, Sabiha İclâl Tiryaki ve Ömer Fatih Andı bu sayının diğer şairleri.

“Kaza, Kurşun Yahut Hasar Kaydı” isimli şiiriyle Emre Demir bu sayının arka kapağını süsleyen isim oluyor: “Bütün şahitler şair / bütün şairler yalancı / ateş almaya gelen bir tüfek, tanıdıklar / bir nefes daha alsa patlayacak / özlem, bir nefes daha alsam kısalacak sanki / gerilmiş bir ok okşayacak göğsümde gerili ölümü”