logo

Çalışkanlık Devrimi 1650’den Günümüze Tüketici Davranışı ve Hane Halkı Ekonomisi

Ürün Kodu: 9786256647299
Yazar: Jan De Vries
₺380,00

17. yüzyılın başlarından itibaren tüketicilerin yeni talepleri, kuzeybatı Avrupa ve Kuzey Amerika’nın maddi kültürlerini kökünden değiştirecek yeni bir çalışkan davranışla birleşti. Bu çalışkanlık devrimi, Sanayi Devrimi ile ilişkilendirilen ekonomik ivmenin içinde şekillendiği bağlamdır. Hollandalı tarihçi De Vries’in erken modern dönem iktisat tarih yazımında dönüm noktası olan bu eseri, tüketim mallarının yeni önemine ilişkin entelektüel anlayışı ve bütün gelir düzeylerinden hane halklarının tüketici davranışlarını araştırıyor. Tüketici davranışını hane halkı ekonomisi bağlamına yerleştirerek, tüketim taleplerinin farklılaşması ve bunların çeşitlenmesi ekonomik kalkınmanın seyrini nasıl şekillendirmişti? Hane halklarının çalışmak ve tüketmek üzerine yoğunlaşmaları nasıl bir iktisadi düzen yaratmıştı? Orijinal kaynakları ve iktisat tarihi modellerini birleştiren bu kitap, mevcut tüketici teorisinin güçlü ve zayıf yönlerini ortaya koymakta ve ekonomik soyutlamalara tarihsel gerçekçilik katan revizyonlar önermekte.

 

Yazar Hakkında:

Jan de Vries

Lisans derecesini Columbia Üniversitesi'nden, doktorasını ise 1970 yılında Yale Üniversitesi'nden almıştır. Berkeley'de 1977'den beri Tarih Profesörü ve 1982'den beri Ekonomi Profesörü olarak görev yapmaktadır.

 

En çok Sanayi Devrimi ve Avrupa kentleşmesi ile Hollanda'nın ekonomik tarihi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır. Ayrıca kentleşme, iklim ve çevre tarihi, demografi, işgücü piyasası tarihi ve erken modern dönemde sanat piyasası üzerine de çalışmıştır.2000 yılında A.H. Heineken Tarih Ödülü'ne layık görülmüştür. 1991-1993 yılları arasında İktisat Tarihi Derneği'nin başkanlığını yapmıştır ve Journal of Economic History dergisinin editörüdür. Hollanda Kraliyet Bilimler Akademisi, İngiliz Akademisi, Amerikan Sanat ve Bilimler Akademisi, Amerikan Felsefe Derneği ve Maatschappij der Nederlandse Letterkunde'nin üyesidir. Yale, Cambridge, Oxford üniversitelerinin yayınevlerinden çıkmış sekiz kitabı ve birçok bilimsel dergide yayımlanmış makaleleri vardır. 

Son görüntülenen ürünler