“Çanakkale Savaşı’yla ilgili ilk kaynaklarından biri Binbaşı Halis′in ÇANAKKALE RAPORU′dur. Savaşı an be an anlatan, siperlerde yaşananları olduğu gibi hissettiren emir ve raporlardan oluşan bu kitap, yerli yabancı her Çanakkale Savaşı araştırmacısının, tarih okurunun başvuru kitabı olmalıdır.”
Prof. Dr. Haluk Oral
“ ‘...beş İngiliz livasına karşı duran kuvvetim, şiddetli taarruzlarla zayiata uğrayan 57. Alay′dan, ikişer taburlu olan 27. ve 77. Alaylarla, gayri kabili istifade bulunan 72. Alay’dan ibaretti. Hakikaten 25 Nisan muharebesiyle Arıburnu cephesi muvaffakiyetinin temelini kuran, İngilizlerin bu cephede azmini kırıp plânını mahveden, bu kuvvetti.’ Bu sözler Mustafa Kemal′e aittir. Ben buna ek olarak, haddim olmayarak, Yüzbaşı Faik Efendi′nin, 3. Tabur Komutanı Halis (Ataksor) Bey′in, 57. Alay Komutanı Avni Bey′in adlarını belirterek katılmak istiyorum.”
Dr. Selahattin Tansel
“Harp ceridelerini ihtiva eden bu eserin yeniden basılması askeri tarihe meraklı okuyucular ve askeri tarih öğrencileri için çok önemli bir yeri dolduracaktır.
Kenan Çelik
Askeri tarihçi ve araştırmacı HALİS ATAKSOR:
Çanakkale Savaşları sırasında 27. Alay 3. Tabur komutanı olarak, 25 Nisan’da Gelibolu’ya çıkan düşman askerlerini ilk karşılayan birliğin komutanı olan Binbaşı Halis Bey, savaşın sonraki aylarında, bağlı olduğu 27. Alay’ın kumandanı Yarbay Şefik Aker’in, Ağustos 1915’te Albay Mustafa Kemal’den boşalan 19. Tümen kumandanlığına atanmasıyla, 27. Alay kumandanlığına getirilmişti. Çanakkale Muharebeleri’nde gösterdiği kahramanlıktan dolayı ‘Liyakat Nişanı’ almıştır.