logo

Felsefe Tarihinde İnsan Sorunu

Ürün Kodu: 9789756447987
YAYINEVİ: Karahan Kitabevi
₺12,96
Tüm felsefe çalışmalarının yöneldiği başlıca amaç insanı bilmek ve anlamaktır. Her filozof "İnsan nedir?" sorusunun yanıtını arama çabası içindedir. Tarih boyunca felsefenin insan açısından ve insan üzerine bir düşünme tarzı olduğunu görüyoruz. Felsefe doğadan tanrıdan ya da tarihten söz etse de aslında insan üzerine konuşur ve insani varoluşun problemlerini anlamak ve yanıtlamak ister.
"İnsan nedir?" sorusu insana ilişkin en genel soru olması bakımından içinde birçok soruyu da saklamaktadır. Çünkü insana ilişkin olarak dile getirilen "İnsan nedir?" sorusu beraberinde başka soruları da getirmektedir: İnsanın doğası (özü) nedir insanın bir doğası var mıdır insanı insan yapan şey nedir insanın ayırt edici özellikleri/nitelikleri nelerdir? Bunlar tözsel ve değişmez bir yapıya mı sahiptirler? İnsanın canlılar dünyasındaki özel yeri neye dayanır? İnsanın tarihte içine düştüğü bir yabancılaşma durumundan söz edilebilir mi? Niçin insanı belirleme ve betimleme çabasında tek bir kavram ya da açıklayıcı neden arayışı eksik kalmaktadır?
Antikçağ'dan günümüze kadar felsefe alanında insanı ve insanla birlikte doğal ve kültürel gerçekliği anlama ve kavrama çabalarını tarihsel ve sistematik bir yaklaşımla ele alan bu kitap kendimizi bilmeye ve anlamaya yönelik felsefi bir çağrıdır.

Son görüntülenen ürünler

Whatsapp Destek Hattı