Dünyanın pek çok ülkesinde yayımlanan kitaplarda ''keşifler çağı''anlatılırken Türklerin adı hiç geçmez. Marco Polo Megallan Kristof Kolomb Amerigo Vespuci ... Peki ya Piri Reis ?
Piri Reis'in bu alandaki çabalarından Kristof Kolomb ile karşılaşmasından daha da önemlisi 1503'te Valencia (İspanya) açıklarında yapılan bir savaşta Kolomb'un hâlâ kayıp olan orjinal Amerika haritasını ele geçirerek Amerika kıtasının ilk kez görüldüğü keşifler çağının ilk dünya haritalarından birini (1513) yaptığından haberdar değilmiş gibi bir tutum sergilemeleri dikkat çekici ve düşündürücüdür ?
Haritacı ve Kâşif adlı bu tarihi roman sizi Piri Reis'in maceralı yaşamı üzerinden bir edebiyat serüvenine davet ediyor.
Yaşamı keşifler haritalar savaşlar ve aşklar arasında geçen genç Piri Reis'in Akdeniz'deki gizemli maceralarına ve onun ufkun ötesini görmeye çalışarak ülkesinin keşifler çağına katılması için yaptığı 1513 ve 1528 dünya haritalarının yanı sıra Kitab-ı Bahriye ile dünya bilim tarihine katkısının destansı hikâyesini okurken kendinizi bilim tarih ve edebiyat şöleninde hissedeceksiniz...