Bilişim ve iletişim teknolojilerindeki son dönemlerdeki gelişmeler tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkilemektedir. Bilginin elde edilmesi depolanması işlenmesi ve iletilmesi açısından dijitalleşme tüm sektörleri olduğu kadar kamu sektörünü de içine almaktadır. Son yirmi yıldır ülkemizde kamu sektöründe bu tarz sistem altyapı ve portalleri geliştirme ve iyileştirme çabaları artmıştır. Öte yandan bilgisayar okuryazar sayısı ve bu portalleri ve sistemleri kullanan vatandaş sayısı da artmıştır. Buna mukabil konuyu geniş ve disiplinlerarası perspektiften ele alan ve ortaya koyan Türkçe yayın sayısı çok azdır. Bu kitap bu açığı kısmen kapatarak KAMUDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM'ü kamu kuruluşları kamu çalışanları ve bu çalışmaların yararlanıcıları açısından ele almaktadır.
Bu kitapta Türkiye'de ve dünyadaki kamusal dijital dönüşüm yaklaşımlarını anlamak Türkiye'nin durumunu diğer ülkelerdeki uygulamalarla karşılaştırmak iyi örnekler uygulamalar hakkında fikir sahibi olmak ve dijital dönüşüm konusundaki kamuya yönelik çalışmaları kayıt altına almak amaçlanmıştır. KAMUDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM kitabı kamuyu ilgilendiren dönüşüm platformlarını dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeleri bazı kamusal uygulamalar kurumsal ve bireysel uyum süreci gibi farklı noktaları da değerlendirerek irdelemektedir. KAMUDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM bilhassa konuyla sıklıkla karşılaşan kamu yöneticileri kamu çalışanları kamu çalışmaları yapanlar veya akademik faaliyet gösterenler açısından bir kılavuz mahiyetinde kullanılabilecek bir çalışmadır.
Yazarlar: Abbas Dündar Atilla Aydın Ayşe Cilacı Tombuş Deniz Özbay Gonca Telli Yamamoto Hikmet Tosyalı Hilmiye Türesin Tetik İlknur Teke Lale Oral Ataç Murat Kılınç Mustafa Özhan Kalaç Mürşide Özgeldi Önder Şahinaslan Önder Tombuş Şule Birim