Fanatizm” dosyasında Recep Şentürk ile “Fanatizmin panzehiri tevazu ve ahlak” başlığıyla fanatizmin nelerden beslendiğini ve dijitalleşmenin fanatizme nasıl dönüştürdüğü gibi birçok konuyu konuştuğumuz bir röportaj yer alıyor. Bir diğer söyleşi ise Filistin'deki saldırılara karşı sanatçıların göstereceği tepkinin önemini anlatan Büşra Kayıkçı ile gerçekleştirdiğimiz “Avrupa’da Filistin’i desteklemek İslamofobi sebebi” isim bir röportaj oluyor. Dosyada Sinan Albayrak ile Filistin meselesinde kültür camiasının sessizliğini konuştuğumuz "İsrail’in sözde kültürel imajı yerle bir oldu" başlıklı bir röportaj da yer alıyor. Ayrıca dosyada Tülay Gökçimen ve Hanzala Çeviri ekibi ile Siyonist baskıların ulaştığı fanatizm boyutunu “Zulmü görüp de susmak insanı zamanla yer bitirir" başlığıyla tartıştığımız bir paket röportaj yer alıyor.
Dosyada Ekrem Demirli “En fanatik ve müfrit ideoloji olarak kapitalizm: Bazen fanatik olmak iyilik olabilir!" başlığıyla fanatik tutumlarda kapitalist eğilimlerin izinin bulunduğunu anlatıyor. H. Şule Albayrak “Fanatizm ile görecelik tartışmaları arasında kapsayıcı toplum ve İslam” isimli yazısıyla modern toplumda kişilerin çıkarları için fanatik fikirlerin peşine düşebileceğini anlatıyor. Birol Biçer “Hasta zihinlerin silahı: Fanatizm” yazısında fanatizmin hastalıklı bir zihin yapısına sahip olduğunu anlattığı bir yazı kaleme alıyor. İsmihan Şimşek "Fanatizm dini ya da dini fanatizm: Siyonistler" başlığıyla dini fanatik hareketlerden detaylıca bahsediyor. Peren Birsaygılı Mut "Siyonist bağnazlığa karşı Filistin edebiyatı" Filistin edebiyatının Siyonizme karşı nasıl güçlü durduğunu anlatıyor. Bercan Tutar “Siyonist barbarlığın kökenleri ve hedefleri” Yahudi teolojisi hakkında bir yazı kaleme alıyor.
Dosyanın diğer makaleleri ise Cem Sancar'ın "Aydın sadizmi", Enis Doko'nun "Bir insan nasıl fanatik olur: Fanatikliğin bilişsel kökeni", Mehmet Şenol'un "Futbolla birlikte endüstrileşen futbolseverler" , Funda Karayel'in "Sanat dünyasında fanatizm" ve Cengiz Alğan'ın "Fanatizm, İsrail ve CHP" isimli yazıları oluyor.
3 Soru 3 Cevap’a bu ay “Dünya sahnesinden ilahi bir sahneye geçiş yaptım” diyen Rabia C. Brodbeck konuk oluyor. Ahmet Özhan’ın “Z kuşağını anlamaya çalışmalıyız”, Mustafa Akar'ın “Dünyanın sonuna yolculuk: Arjantin’de Yunus’un izinde dört gün”, Kenan Kıran'ın " 15 Temmuz ve sivil siyasete geçişin ilk adımı" ve Saliha Erdim’in “Dünya yolculuğumuzda kaybolmamak için ne yapalım? ” yazılarının yer aldığı dergi bu ay Dünya Haber ve Asabi Astrolog ile zenginleşiyor.