ÖZÜME AYNA TUTTUM
Öze ayna tuttum kendimi gördüm
Duygularım, dile geldi konuştu
Siz kimsiniz diye onlara sordum
Gönlüm, bana baktı güldü konuştu
Nefis hırkasını çıkarıp attım
Hoşgörü, sevgiyi ruhuma kattım
Cennet'i sevdalı kullarda tattım
Dillerim, gerçeği bildi konuştu
Havaya, toprağa, suya karıştım
Bazen rüzgar ile estim yarıştım
Girdabi, candaki cana eriştim
Özüm, geçmişimi sildi konuştu
Söz-Erdem DEMİR
Önsöz;
Erdem Demir, küçük yaşta yurt dışına gitmesine rağmen tam bir Anadolu kültürü ile yetişmiş geleneklerini ve kültürünü orada da yaşatmış tam bir Anadolu insanıdır.
Her zaman haksızlığın, adaletsizliğin karşısında durmuş özüyle, sözüyle, sazıyla, kalemiyle, örnek davranışıyla, ezilenlerin yanında olmuş dilsizlere dil, âmâlara göz, ahlazlara ses olmuştur.
Tanınmış bir halk ozanı olmasının yanında son senelerde ciddi ölçüde şiire yönelmiş ozanvari eserlerine paralel olarak Edebiyat Dünyası'nda edebi bir iz bırakmak için değerli hocaların eserlerini okuyarak onların da görüşlerinden faydalanmış ve kendini yetiştirmiştir.
Şiirlerinde; Türkçe kelimeleri ve sade bir dil kullanmaya özen göstermiş aşk, dostluk, sevgi, vatan, millet, bayrak, birlik, adalet, doğa, hayvan sevgisi ve barış konularına ağırlık vermiştir. Bazen Karacaoğlan kimliğine bürünmüş aşık, bazen koçaklama türü şiirleriyle Köroğlu bazen de haksızlıklara karşı duruşuyla Dadaloğlu olarak karşımıza çıkar.
Toplumdaki çarpıklıkların nedenlerini insanlardaki olumsuz davranışlardan ve vicdan körelmesinden kaynaklandığını akabinde bu sonucu anafora benzettiği için bir tepki niteliğinde Girdabi mahlasını kullanmaya başlamıştır.
Çıktığı bu edebiyat yolculuğunda kendisine başarılar diliyor yolu açık olsun diyoruz.