Bu çalışma; Çok yönlü parlak ve zengin maziye sahip Şebinkarahisar merkezli anonim halk türküleri başta olmak üzere yine edebi ve müzikal bakımdan yöre özellikleri yansıtan yeni beste türküler, oyun türküleri, uzun hava, halk oyunu havaları, gelin (Cezayir) havası gibi halk müziği repertuvarını içermektedir.
Kitabın metin kısmında; Ankara Devlet Konservatuvarı adına yapılan Şebinkarahisar derleme listesi ve derleme fişleri, sayın M. Akif KORKMAZ tarafından 1948 yılında Hasan Tahsin OKUTAN tarafından 1949 yılında yayımlanan ve Şebinkarahisar’ı kültürel yönden tanımlayan “Şebinkarahisar Tamzara Düğün Adetleri Halk Oyunları ve Türküleri” başlıklı kitabından hareketle hazırladığı kıymetli makale, Şebinkarahisarlı kaynak kişi, yerel sanatçı, müzisyen, halk oyuncuları isim listesi, genel kaynakça ile oyun, müzik kültürüne dair görseller yer almaktadır.
Repertuar olarak; 77 anonim Türkü, 31 beste Türkü, 17 uzun hava, 18 oyun ve saz havası olmak üzere toplam 143 notalı ve sözel eseri içermektedir.