ldığı ödüllerle adından sıkça söz ettiren yazarlardan P. Djèlí Clark, bizi 1800’lü yılların sonlarında alternatif bir New Orleans tarihiyle baş başa bırakırken, hikâyesini Haiti, Karayip ve Afrika efsaneleriyle süslüyor.
Yıl 1884. New Orleans, artık dağılmış olan Birleşik Devletler’in az sayıdaki tarafsız bölgesinden biridir. Yirmi yıldan uzun zamandır, savaşın ilk yılındaki köle ayaklanmasından beri özgür olan ve herkese açık bir liman kenti hâline gelen New Orleans’ı eski kölelerden, melezlerden ve beyaz iş insanlarından müteşekkil bir konsey yönetirken, İngilizler, Fransızlar ve Haitililer barışı korumak için devriye gezer.
“Sarmaşık” adıyla bilinen ve hırsızlık yaparak hayatta kalmaya çalışan on üç yaşındaki sokak çocuğu Jacqueline, hep uzaktan baktığı hava gemilerine bir gün binmenin hayalini kurar. Birkaç gizemli kişinin Haiti’den gelen bir biliminsanı ile tehlikeli bir silah olan Siyah Tanrı’nın Davulları’ndan bahsettiğini duyar. İşte bu bilgi, birilerine satmak için oldukça değerlidir. Sarmaşık’ın koruyucu tanrıçası Oya ise ona uyarı niteliğinde işaretler göndermektedir.
Siyah Tanrı’nın Davulları, kölelik, kaçakçılık, mistisizm gibi konular ekseninde hayal gücünün doruklarında bir kurtuluş hikâyesi anlatıyor.
“Clark’ın retro-afrofütüristik hikâyesi sizi hava gemilerinin, New Orleans’ın, alternatif tarihin ve kaçırılan biliminsanlarının dünyasına götürecek.” –Tade Thompson
“Clark muhteşem bir İç Savaş sonrası fantazisinde tarihi yeniden kurgularken ustalığını sergiliyor.” –Publishers Weekly
“Clark kanlı canlı bir atmosfer yaratmış ve içini ilginç, çetrefil kahramanlarla doldurmuş.” –Locus