Babamın o derin bakışlarının arkasına gizlediği zekâsını anlayışını ve duygularını anlayabilmek emek ister.
Duygularını ifade etmenin ayıp olduğu öğretilen bir nesilden gelmenin ve kendi doğru bildiğinden başkasını yapmamanın acısını hayatı boyunca çekmiştir. Buna mesleki egosu sertliği zaman zaman da despotluğu eklenince onu anlamak zorlaşır.
Prof. Dr. Hayrullah Kocaoğlu'nun 1925 yılında İstanbul'da başlayan daha sonra İzmir'de devam eden yaşantısını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Kürsüsünü kurma ve yaşatma mücadelesini anlatan biyografik bir eser...
Bu kitap Prof. Dr. Hayrullah Kocaoğlu'nun hayat hikâyesi etrafında bir devrin akışını verir. Ege Üniversitesinde ve İzmir'de ilklere imza atıp arkasından gelenlere önderlik eden bu akış içinde mesleki ihtirasıyla her gün kendini yeniden yaratmayı başaran bir bilim adamı.
Babamın Hikâyesi; iyi bir doktor olmaktan çok iyi bir insan olmaya ışık tutan bizi mütevazı bir aile yaşantısı içinde İstanbul ve İzmir'de seyahate çıkaran biyografik bir roman.
Şebnem Kocaoğlu içindeki heyecanı avuçlarımıza bırakıp bizi tarihin içinde bir yolculuğa çıkarıyor.
Yolculuklar vardır bittikleri sanılan yerde tekrar başlar. Geçmişin pusundan günümüze geldiğimizde bu kitap onu yaşatan tek belge olacaktır.