Okuyucunun, uğruna dökeceği tek bir gözyaşı bile yoktur “Bir Katilin Diyeti” isimli trajedide. Bu motto, anlatının üslubunu belirleyen önemli bir faktördür. Dilin kullanılış biçimi, gözyaşına fırsat vermeyecek kadar ağdalıdır. Anlatı bir bütün halinde değerlendirildiğinde bu durumun Özmen’in bilinçli bir tercih olduğu net bir şekilde anlaşılmaktadır.
Keyifle okuyacağınız bir roman değildir elbet Bir Katilin Diyeti. İnsanı anlatır, insanın katilliğini anlatır. Katil bir tanedir ama azmettirici herkestir. Yani toplumu anlatır, toplumun katilliğini anlatır.
Yazar Hakkında:
1973 yılında Malazgirt’te dünyaya gelen Özmen, yazın hayatına aforizmalar ile başlamış, sonrasında kurgu öykü ve roman denemelerine girişmiştir. Mezun olduğu Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Siyasal Düşünceler Tarihi hocasının ona bellettiği distopya dünyası, hakikati kavrama biçimi ve içeriğinde ciddi değişimlere sebep olmuş; “Hakikat ötekinde gizlidir.” düsturu yazarın vazgeçilmezi olmuştur.
Okuduğu öykü ve romanlar arasında kendisini büyüleyenlere ayrıca odaklanan yazar, bu anlatıların hepsinde önemli bir benzerlik olduğunu fark etmiştir. Ona göre, her bir şaheser, aynı zamanda birer ahlak metnidir. Özmen de öykü ve roman denemelerini bu içeriğe kavuşturmak adına özel bir çaba sarf etmektedir.
yönetiminde aktif olarak görev alan yazar, aynı zamanda karşılaştığı politik ve sosyal olayları hicveden öyküleriyle çalışmalarını sürdürdü. Hafta Dergisi’nin düzenlemiş olduğu Öykü Yarışması’nda ikincilik ödülü alan yazar, SES’in 2005’te düzenlemiş olduğu öykü yarışmasında da birincilik ödülü alarak ilerisi için ümit verdiğini gösterdi. Yazarın Efendimin Efendisi adlı mizah öykülerinin dışında Kar Yüreği adlı bir deneme, Biz Bizidik Bizidik adlı anı ve Hep Geç Kalır Yarınlar adlı bir roman çalışması da bulunmaktadır.
Evli ve iki çocuk sahibi olan yazar, halen öğretmenlik görevini sürdürmektedir.