Benzer benzeri iyileştirir. Hipokrat (MÖ 460-370)
Bedende bir zehir varsa, onu yine bir zehir kovacaktır. Paracelsus (1493-1541)
Hastalıkları, hastadaki belirtileri birazcık daha artıran ilaçlarla iyileştirmek (soğukta donan birini karla ovmak gibi), eski çağlardan beri biliniyordu. 17.yy sonunda Dr. Samuel Hahnemann (1755-1843), bu yöntemin kurallarını ortaya çıkartarak bilimsel bir temele oturmasını sağladı ve adına homeopati dedi.
Elinizdeki kitap, homeopatinin üç temel kitabının çok özel bir çevirisidir. Dönemin uzun cümlelerden oluşan ağdalı bilim dili nedeniyle kasıtlı olarak birebir çeviri yapılmamıştır. Böylece ortaya, asıllarına göre okuması ve anlaması gayet kolay, sade bir kitap çıkmıştır. Üç farklı kitabın tek ciltte, tek çevirmen ve düzenleyen eliyle buluşması, dil birliğini korumuş ve ilişkili konuları beraber incelemeyi mümkün hale getirmiştir. Bunlar, birbirlerini tamamlayan kitaplardır. Üçünü arka arkaya okumak homeopatiyi daha iyi anlamanıza çok yardım edecektir. Çeviri yapılırken sadeleştirmekle yetinilmemiş, ilave yorumlarla, asıl kitaplarda olmayan ara başlıklarla ve asıl metnin yeniden düzenlenmesi yolu ile konunun daha iyi anlaşılması için her türlü özen gösterilmiştir. Buna bazı hataların düzeltilmesi de dahildir. Bu kitaplar:
Tıbbın Özü (Organon of the Medicine) : Homeopatiyi anlatan birinci ve en önemli kitaptır. Bu kitabı doğru anlamadan çok iyi bir homeopat olmak müm-kün değildir. Dr. Samuel Hahnemann tarafından Almanca olarak yazılmıştır.
Uzun Süren Hastalıklar (The Chronic Diseases) : Tıbbı destek almadan kendi kendine iyileşemeyen hastalıkların ilaçla tedavisi hakkındadır. Dr. Samuel Hahnemann tarafından Almanca olarak yazılmıştır.
Homeopatik Felsefe Dersleri (Lectures on Homoeopathic Philosophy) : Tıbbın Özü ve Uzun Süren Hastalıklar kitapları hakkında daha kapsamlı ve daha pratik bilgiler verir. Dr. James Tyler Kent tarafından İngilizce olarak yazılmıştır.