Gülümseten sevimli öyküler vardır. Pek de önem vermediğimiz sıradan olayları anlatır. Uyulması gereken kuralları kurnazca ihlal edenler çıkar çoğu kez karşımıza. Gülüp geçeriz, zamanla alışırız onlara hatta benimseriz bu insanları ve olayları. Onlar artık toplumun normalidirler ve hoşgörü koruması altında çoğalırlar. Hatırladıkça paylaşır, paylaştıkça seviniriz. “Başka ülkede yaşayamam.” deriz.
Ancak bu olayların derinliklerine inildiğinde toplumun etik değerlerinin ufak ufak tırtıklandığını, içten içe ve sinsice çürütüldüğünü görürüz. Fuat Kemal, önlem alınmasına gerek bile duyulmayan sözde önemsiz olayları ince bir mizahla öyküleştirmiş, sonuçlarına ayna tutmuş.
Sevilen romanları Cırnık Köprüsü ve Jinekolog’dan sonra yazar bu kez bir öykü kitabı ile karşımıza çıkıyor. Kitapta idealist bir hekim hakimle, piyanist hamalla, alternatif turizmcilerle, kapıdaki cici kızlarla, yaylacılarla, akşamcılarla, algoritmalı sağlık hizmeti ile, “her şeyin başı eğitim”cilerle, ödüllü edebiyatçılarla, kumarhanedeki muhafazakar politikacılarla karşılaşacak ve “Vay canına!” demekten kendinizi alamayacaksınız.
Kitaptaki öyküler :
Üç Hamal, Bankamatik, Yayla City, Aydınlatılmış Onam, Güzellik, Davut, Sen benim kim olduğumu biliyor musun?, Göz Ameliyatına Girdi Rahmi alındı, Kapıdaki Kızlar, Kibele Adası, New York Times Best Seller Book, Alternatif Turizm, Eğitim Şart, Vay Canına, Bir Hakim Hakim Bir Hekim Hakim