logo

Misyon ve İnciller Misyonerliğin Tarihsel Kökenleri

Ürün Kodu: 9789944321020
YAYINEVİ: Kesit Yayınları
₺12,04
20. yüzyılın başından itibaren ortaya çıkan ve aslında sömürgecilikle birlikte başlayan misyonerlik bütün dünyanın tartıştığı konuların ilk sıralarında yer alıyor.
Daha çok üçüncü dünya ülkeleri olarak adlandırılan siyasi sosyal kültürel ve ekonomik anlamda geri kalmış veya bırakılmış ülkelerde yaygın olan ancak son yarım yüzyıldır ülkemizde de yaygın olarak insanların gündeminde bulunan misyonerliği bütün yönleri ile birlikte ele alan öğretim üyesi araştırmacı ve yazar Dursun Ali Aykıt "Misyon ve İnciller/ Misyonerliğin Tarihsel Kökenleri" isimli eserinde misyonerlik sorunu nun hangi boyutlarda olduğunu gözler önüne seriyor.
Misyonerlik faaliyetleri sonucunda kiliseye bağlanan kişinin neye dönüştüğünü toplumla ilişkisinin nasıl olduğunu hangi medeniyetin temsilcisi ve sözcüsü haline geldiğini; misyonerliğin kökenine inerek inceleyen Aykıt eserinde "İncil de misyonerliğe ilişkin herhangi bir ifade var mıdır? Yanılmaz olarak nitelenen kilise misyonerliğe nasıl bir anlam yüklemektedir? Misyonerliğe değişik Hristiyan grupları arasındaki bakış farklılıkları nereden kaynaklanmaktadır?" gibi soruları da cevaplandırıyor.
Misyon ve bu kavramla ilgili bütün terimlerin açıklanmasıyla başlayan eser evangelizm elci kilise öğretme övme hizmet etme kurtarma kurtuluş tanıklık iman şahitliği gibi terimleri de açıklayarak İncillerdeki misyon anlayışını Tanrı Misyonu Kutsal Ruh Misyonu İsa Misyonu Apostolik Dönem Kilisesi ve Misyonu bölümleriyle konuya farklı ve bilimsel bir yaklaşım getiriyor.
Son yıllarda bütün dünyada yaygınlaşan misyonerlik faaliyetlerinin nasıl başladığını ve bugün hangi noktaya geldiğini öğrenmek isteyenler için bu eser bulunmaz bir kaynak olarak kitapçı rafında bekliyor.

Son görüntülenen ürünler