logo

Muhit Sayı 52

Ürün Kodu: URUN-088625
Yazar: Kolektif
YAYINEVİ: Muhit Dergisi
₺60,00

MUHİT NİSAN SAYISIYLA RAFLARDA

Şair ve yazar İbrahim Tenekeci yönetiminde okurla buluşan Muhit dergi, yürüyüşüne devam ediyor. Mart sayısında Çanakkale dosyasıyla çıkan dergi, Nisan sayısında Gökhan Özcan’ı ve Müslim Coşkun’u kapağa taşıyor.

 

Daima şiir

Usta çizer Hasan Aycın’ın bir çizgisiyle açılan dergi, her kuşaktan pek çok kıymetli ismin şiirlerine yer veriyor. İbrahim Tenekeci’nin “Dünyadan Dönerken” isimli şiirini Emel Özkan’ın “Mülkiyet Hakkı”, Hüseyin Atlansoy’un “Hassas”, Mehmet Aycı’nın “Ukde” isimli şiiri takip ediyor. Murat Güzel, Gökhan Ergür, Mehmet Narlı, Yunus Karadağ, Süleyman Unutmaz, Cengizhan Konuş, Mustafa Uçurum, Nurettin Durman, Harun Yakarer, Dilara Ayşe Akdeniz, Mehmet Fatih Öz, Rıdvan Kadir Yeşil, Yunus Emre Güneş, Yusuf Mahir ve Nurefşan Melemez bu sayının diğer şairleri.

 

“Ben Sizin Yeryüzü Efkârınızım” isimli şiiriyle Nurullah Genç bu sayının arka kapağını süsleyen isim oluyor: “Bu devran geceden alır siyahı / Sürer yalnızlığın dudaklarına.”

 

 

Söyleşi

Mustafa Özel soruyor, Gökhan Özcan cevaplıyor: “Hakikat, hayatın özü ve sebebidir.”

 

Öykü, Deneme

Nisan sayısının sayfalarını Muhsin Macit “Günler Eskidikçe”, Mustafa Nezihi Pesen “Fırat ile Dicle’nin Kavuşması” ve Eyyüp Akyüz’ün “Aşk” isimli öyküleriyle zenginleştirirken; İbrahim Altay yakın zamanda okuyucuyla buluşacak olan romanından “İnsanca Yaşamak İstiyoruz” başlıklı bir bölümle bu sayıya katkı sunuyor.

 

Müslim Coşkun “Bahar Geldi Kendi Renginde” başlıklı yazısında “Bahar incelik mevsimidir” diyor. Muhammet Enes Kala “Bir Erdem Olarak Vazifenin Hâlleri”ni sıralarken Kemal Sayar “Kıtlık Üzerine” yazıyor. Soner Karakuş “Eş-Şafi” başlıklı yazısında “Pişmanlıklarını, yoksunluğunu ve yoksulluğunu izlemek, yokluğunu bilmekten daha uzun sürecek. Onun için gidebilirsin” diyor. Mehmet Dinç “Çözmemiz Gereken Meseleleri” varoluşçu terapi gözünden anlatırken Erol Göka aşk ve aile yazı dizisine bir yenisini ekliyor. Muzaffer Serkan Aydın, İbrahim Kalın’ın son kitabı Öze Yolculuk’u incelerken İbrahim Tenekeci Muhit Kitap’tan çıkan Herkes Gittikten Sonra’yı değerlendiriyor. Halil İbrahim İzgi “Üsküp Ötesindeki Üsküp”ü, Dursun Çiçek “Bozkırda Bir Umman: Konya”yı kaleme alıyor. Hasan Mert Kaya “Orta Doğu’yu Dönüştüren İdeoloji: Baas”ı, Süleyman Ceran “Ekmeğe Sıçrayan Kan” başlıklı yazısında 7 Ekim’den bu yana zulüm gören Filistin’i yazıyor. Bayram Bilge Tokel “Halk Şiirimizin Yaşayan Ustası: Rıfat Kurtoğlu”nu, Mustafa Özçelik “Aşkın Türkü Hâli”ni yazarken Ahmet Edip Başaran “Bir Türkü En Çok Kendini Yakar” diyor. Said Yavuz “Kalbin Kelimeleri” başlıklı yazısında “İnsan kendisine taş atana karşı savunur kendisini, söyler bir şeyler. Ama gül atana ne söyleyecek?” diye sorarken Aynur Dilber “Altıncı Duyu Organı: Eleştiri” başlıklı yazısında eleştirinin gerekli olduğu durumları ve takınılması gereken tavrı yazıyor. Berat Demirci, Abdullah Harmancı, Arif Ay, Yağız Gönüler ve Mustafa Özel inceleme ve değerlendirme yazılarıyla bu sayıya katkı sunan diğer isimler.

 

Son görüntülenen ürünler

Whatsapp Destek Hattı