Tuana geçmişinden getirdiği acıların üzerini kapatıp kendini işine vermiştir. Yoğun iş temposu bir anlamda sığınağı olmuştur.
Annesinin rahatsızlığıyla birlikte geçmiş yeniden canlanırken aşk da kapısını çalar. Tuana yaralarını bir kenara bırakıp aşkın peşinde sürüklenirken geçmişe dair hesaplaşmaları da başlar. Çünkü annesi bugününü kaybetmiş kendi geçmişine gömülmüştür. Annesi bu yolculuğa yalnız da çıkmaz, Tuana’yı da yanına çeker.
Mustafa Şahin, yeni romanında Tevfik Ağa ve Akbaş Hüsnü arasındaki hikâyenin torunlarına uzanan, kuşaklar arası yansımasını bir kasaba perspektifinden anlatıyor.
Dilvin Gerçek ikinci romanında pandemi sonrası değişen hayatımızdan kesitler sunup sürükleyici bir aşk ve aile hikâyesi anlatırken Türkiye gerçeklerini de eleştiriyor. Geriye merakla beklediğimiz o soru kalıyor: Tuana’nın gözyaşları balkonda kurumaya yüz tutmuş son sardunyaya can suyu olacak mı?
“Büyük dengesizliklerin tümünden meydana gelen muazzam bir dengeydi hayat. Ne yazık! Mutluluklar kısacıktı, hüzün ne kadar uzun…”
DİLVİN GERÇEK; 1979 yılında İstanbul’da doğdu. Orta ve lise öğrenimini Kadıköy Anadolu Lisesi’nde, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. 2021 yılında Uykudan Önce Pandemiden Sonra kolektif kitabında “Meftun” ve Ejderhaların Not Defteri kolektif kitabında “Yeşil Köşk” adlı öyküleri yayımlandı. İlk romanı Prens Çıplak 2022 yılında okurla buluştu.