Adamlar*, Emre Erbatur, öykü, 136 sayfa, 13,5 x 21,5 cm, Kasım 2022, 1. basım. ISBN 978-605-9626-41-5
*Bu kitap 500 adet basılmış ve tüm nüshaları numaralanmıştır.
Emre Erbatur, genel çerçevesini toplumsal cinsiyet örüntülerinin belirlediği öykülerinde kadın erkek, baba oğul, üst sınıftan erkeklerle alt sınıftan erkekler ve devletle birey arasındaki ilişkilere yoğunlaşıyor, eril tahakkümün izini sürüyor.
Toplumsal cinsiyet örüntülerinin cehennemini büyük bir ustalıkla gözler önüne seren Adamlar, sarsıcı, tekinsiz, heyecanlı, okuyana parmak ısırtan öyküler toplamı.
Kitaptan bir alıntı:
"Birden, uykuyla uyanıklık arasında, yıllar önce bir kadının söylediği, benimse bir türlü hatırlayamadığım o söz geliyor aklıma. Yoksa ben mi uyduruyorum, bilmiyorum.
'Sevgilim, bana tecavüz ettin az önce. Farkında mısın?' diye fısıldıyor üzgün bir kadın sesi. Ses, loş bir abajur ışığının aydınlattığı odaya kırık bir bardağın parçaları gibi dağılıyor."
Emre Erbatur
16 Haziran 1973’te İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi (1995), Yüksek Lisansını aynı bölümde tamamladı (1999). 2006’da aynı bölümde başladığı doktora programını 2008’de verdiği Yeterlilik Sınavı’ndan sonra, tez aşamasındayken, doktora tezi sistematiğinin dayattığı düşünsel kısıtlamalar nedeniyle bıraktı. Ocak 2002’den bu yana Yıldız Teknik Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda öğretim görevlisi olarak çalışıyor.
Genellikle sınıfsal eşitsizlikleri de gözeten toplumsal cinsiyet tartışmaları bağlamında erkeklikler, farklı erkek kimliklerinin oluşumu, kadın düşmanlığının erkek kimliklerinin oluşumundaki rolü, bireysel ve toplumsal sorunların yazınsal metinlerdeki siyasal, psikolojik izdüşümleri üzerine kafa yoruyor, kurgu ve kurgu dışı çalışmalarını bu bağlamlarda sürdürüyor.
İngilizceden çeviriler yaptı, birçok kitabı dilimize kazandırdı. İnceleme yazıları, öyküleri ve şiirleri Yazı-Yorum, Uzak Sanat gibi çevrimiçi dergilerde, Birgün, Sözcü, Sabah, Cumhuriyet, Posta gibi çeşitli günlük gazetelerin kitap ekleri ile Varlık, Yasakmeyve ve Notos Öykü’de yayımlandı.