logo

Dil, Kültür ve Edebiyat Araştırmaları

Ürün Kodu: 9786057163271
YAYINEVİ: Günce Yayınları
₺120,00

20. yüzyılın ortalarında ortaya çıkan ve ironik, kuralsızlık, karşıtlık gibi anlayışlarla bir yapıya iye olan postmodernizm akımı, özellikle edebiyat dünyasının kabuğunu kırmasına ve birden fazla gerçekliğin ve doğrunun geçerli olduğu bir anlayışı benimsemesine olanak tanımıştır. Söz konusu akım, düşünceyi dile getirmeyi, toplumlar arasında iletişim kurmayı sağlayan ve bir toplumu oluşturan bireylerin birbirleriyle anlaşmalarına ve ortak özellikler barındırmalarına katkıda bulunan dil ile kültür arasındaki bağı da güçlendirmiştir.

Birbirlerini tamamlayan iki unsur olan dil ve kültür, birbirlerinden beslenirler ve her zaman birbirleriyle ilişki içindedirler. Dil, sadece bir iletişim aracı değil, aynı zamanda bireylerin dünyayı algılayışlarını biçimlendiren ve birbirini anlamalarını sağlayan önemli bir olgudur. Böylece toplumsal gerçeklik; kültürel yargılar ve dilsel çerçeveden geçerek algılanır ve biçimlenir. İnsan yaşamını yönlendiren kültürel ve dilsel olgular, gerçek yaşamın kurgusal yansımaları üzerine kurulan edebiyatta somut bir biçime bürünürler. Böylelikle edebî söylemler, toplumsal ve sosyal yapıları, insan ilişkilerini biçimlendirir. Bir toplumun kültürel değerleri, o toplumun kendi dilinde yaşar ve kuşaktan kuşağa aktarılır. Kültürel ve dilsel değerleri aktarma aracı olarak da edebiyat, bir araç olarak kullanılır.

Bu yapıtta, farklı toplumların üretmiş oldukları edebî söylemleri, toplumsal değerleri, kültürel ve dilsel ögeleri Türkçe, İngilizce, Almanca dillerinde ele alan ve bunlarla ilgili ayrıntılı bilgilere yer veren birbirinden ilginç yedi çalışma yer almaktadır. Farklı çalışmalar bir araya getirilerek bir kaynak kitap oluşturma hedeflenmiştir. Bu ortak yapıtın, bu alanlarda yapılacak yeni çalışmalara öncülük etmesi ve ışık tutması en büyük beklentimizdir.

Son görüntülenen ürünler

Whatsapp Destek Hattı