Taki Akkuş öykücülüğünün yanı sıra geleneksel halk yazınına masallara da yönelen önem veren bir yazarımız. Geniş halk birikimine yönelen yazar doğal ki halkının yaşayışı duyarlılığı ve düşünceleriyle bütünleşip o güzelim dünyayı sunuyor bizlere.
Akkuş insanlık tarihi kadar eski bir geçmişi olan bu masal kaynağından beslenip esinlenirken; işleme biçimi ve anlatım tekniğiyle oldukça başarılı bir yöntem izliyor. Sunduğu masalları doğrudan anlatmadığı gibi derlemeci bir izlenim de yaratmıyor. Halkının masallarını: Kır Çiçekleri adını verdiği halkının çocuklarına dolaylı yollardan usta bir anlatım tekniğiyle sunuyor yapıtında.
Masalların içerdiği zengin ve anlamlı özü; çocukların düşünce ve duyarlılığıyla ustaca bağdaştırırken bilinçli yöntemiyle eleştirici bir tavır da geliştiriyor anlatım tekniğinde. Bu tekniksel olguyu kimi kez masalların içeriğinden doğrudan; kimi kez halk ananın temsilcileri olan çocukların anlatımından dolaylı yoldan uyguluyor.
Akkuş öykü-masal birlikteliğinde bize sunduğu bu yapıtında halkın zengin kültürü olan türküler halaylar ve oyunlar gibi folklorik olguları da içerikte ustaca yansıtıyor. Akkuş'un Kırçiçekleri çocuklarımız kadar büyüklerin de beğeniyle okuyabileceği bir yapıt.