logo

Müzmin Yara

Ürün Kodu: 9786057338426
₺130,00

Seni yazmak, yazıyla sana can vermek, bana seninle söyleşme imkanını verecek aslında. Söyleştikçe kapanacak yaralarım, arınacak ruhum, huzura erecek yorulmuş gönlüm.
Teselliyi yazıda arayacağım, doğru, yazının verdiği iyileştirici etkiyle mutlu olmaya çabalayacağım, bu da doğru. Acaba bu, gerçek bir iyileşme ya da huzur olacak mı? Karşıma seni koyup, gözlerinin en yeşiline bakıp, hiç düşünmeden konuşacağım. Ölçmeden, tartmadan ve hiçbir şeyi sorgulamadan…

İyileşecek miyim o zaman?

Bir ruhani gezgini, oradan oraya dolaşan bir kayıp ruhu tutup oturtacağım karşıma.
“Sen!” diyeceğim ve ardından ilave edeceğim:
“Sen, aradığım ama bulamadığım, yanı başımda olsa da fersah fersah uzak olan!

İşit beni, sus ve sadece işit.”

Çağatay Bey’in kimseye anlatamadığı, yalnızca yayınevinin editörüyle ve genel yayın yönetmeniyle paylaştığı bir yaranın öyküsü Müzmin Yara. Yazdıkça iyileşeceğini zanneden 60 yaşlarındaki bir emekli öğretmen… Babasını hatıralarında arayan bir hasretkeş…. Sevgi ve ilgi arayan küçücük bir çocuğu içinde büyüten koca bir adam…. Çağatay Bey…

Yazar Hakkında:

16. 04. 1977 tarihinde Sakarya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Isparta’da tamamladı. 2000 yılında Dumlupınar Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde lisans; 2003 yılında, Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı ana bilim dalında “Hilmi Yavuz’un Şiirlerine Dini-Tasavvufi Edebiyat ve Geleneksel Edebiyat Açısından Bir Bakış” başlıklı teziyle yüksek lisans; 2015 yılında Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı ana bilim dalı, Yeni Türk Edebiyatı bilim dalında “Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Türk Romanında İnsan Psikolojisi” başlıklı teziyle doktora eğitimini tamamladı. Lisans döneminde Aşiyan isimli kültür edebiyat dergisi çıkardı. Daha sonraki yıllarda yazıları Türk Edebiyatı, Aşiyan, Gölge, Yağmur ve Ada isimli kültür edebiyat dergilerinde ve Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları, Dil ve Edebiyat Araştırmaları, Çanakkale Araştırmaları isimli hakemli dergilerde yayımlandı. 2012 yılında Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Makale Yarışması’nda birinci oldu. Farklı kitaplardaki bölümleri kaleme aldı ve sempozyumlarda bildiri sundu. 2003 yılında Klasik Edebiyat Bağlamında Hilmi Yavuz, 2021 yılında Kurmacanın Gizemli Dünyası Yaratıcı Yazarlık, 2022 yılında Roman ve Öykü Okumaları 1 isimli kitapları yayımlandı. 2000-2012 arasında Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı, 2009-2010 yıllarında Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksek Okulu’nda yarı zamanlı “Öğr. Gör.” 2012-2016 yıllarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde (Yeni Türk Edebiyatı bilim dalı) tam zamanlı “Öğr. Gör.” ve “Öğr. Gör. Dr.” olarak çalıştı. Şu sıralarda yaratıcı yazarlık dersleri vermekte, bazı yayınevlerinde editör olarak çalışmaktadır.

Son görüntülenen ürünler

Whatsapp Destek Hattı